Сезон швидких солінь: повне керівництво

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 22 жовтня 2024, 17:05

Літо – чудовий час щоб робити заготівлі не лише на зиму, а й тішити себе швидкими соліннями

Перевага такого маринування в тому, що вже за 24 години у вас на столі буде смачна та красива страва. Для швидкого соління підходять усі сезонні овочі: редиска, спаржа, кабачки, буряк, перець і, звичайно ж, цибуля. Із задоволенням поділимося з вами хитрощами та порадами швидкого маринування будь-яких овочів.

На що звернути увагу

Деякі овочі смачні як самостійні страви. До них відносять буряк, кабачок, перець, огірки. А ось маринована цибуля і часник найкраще використовувати як приправу. Розсіл для овочів простий до неможливості. Це суміш оцту, води, солі та цукру. Ви, звичайно, можете додати туди і улюблені спеції – накшталт куркуми, перцю, коріандру. Заливши таким маринадом будь-які овочі через добу, ви отримаєте смачну страву. До речі, варені яйця так теж маринують.

Оцет

Найпоширеніший оцет – це звичайний столовий. Але ви також можете використовувати яблучний, рисовий і навіть солодкий – бальзамічний. Якщо ви вирішили використовувати бальзамічний оцет - не забудьте розбавити його звичайним столовим. І взагалі, намагайтеся дотримуватися правила, що маринад для овочів має бути прозорим.

Фото: pixabay.com

Розсіл

Найкраще дотримуватсь простого рецепту розсолу. Він складається з рівних частин води та оцту, плюс трохи цукру та солі, щоб зменшити кислотність. Тут важливо нагріти розсіл у каструлі, щоб розчинити цукор і сіль, якщо порція маринаду передбачає бути невеликою – можна скористатися мікрохвильовою піччю. Поки нагрівається розсіл, ви можете провести трохи часу на сайті.

Ароматизатори

Не соромтеся додавати до розсолу спеції або сухі трави. Вони можуть якісно вплинути на смак блюда. Використовуйте свіжі або сушені трави, наприклад тім'ян, розмарин, кріп, орегано. Це надасть маринаду пікантного смаку. Кріп ідеально поєднується зі свіжими огірками, а чебрець доповнює помідори чері. Якщо у вас є грядка з чері, що дозрівають - ви вже можете приготувати швидку закуску.

Спеції, такі як перець горошком або пластівці червоного перцю, насіння кропу, гірчиці та аніс, також стануть відмінним доповненням. Ще ви можете використовувати мелені спеції, такі як куркума чи імбир. До речі про імбир! Свіжий також буде чудовим доповненням, як часник. Перець чилі додасть пікантності, особливо свіжим бобам. Головне правило: хрусткі та тверді овочі потрібно нарізати скибочками, щоб маринад краще ввібрався.

І що важливо - Більшість швидких солінь зберігаються в холодильнику до 2 місяців.