Не викидайте: як врятувати огірки, що вийшли занадто солоними

Читать на русском
Автор
667
Простий спосіб урятувати заготівлі
Простий спосіб урятувати заготівлі. Фото Meta.ua

Є спосіб врятувати солону консервацію

Ми розповідали, що додати до квашеної капусти, щоб вона вийшла неймовірно смачною. Тепер ділимось порадами щодо огіркової консервації. Часто буває, що мариновані огірки виходять дуже кислими, а солоні — пересоленими.

Навіть в такому випадку викидати заготовки не варто. Разом із ProstoWay розповідаємо, як врятувати заготівлю, на яку ви вже витратили час та сили.

Як врятувати пересолені огірки

Перш за все, потрібно перекласти огірки з банки в друшляк. Їх варто промити в холодній воді. Розсіл чи невдалий маринад потрібно вилити, а банку, де знаходилась консервація, ополоснути.

Далі перекладаємо огірки назад, а також готуємо новий розсіл. Для нього беремо необхідну кількість води, а також розчиняємо в ній цукор (25 грамів цукру на 1 літр кип’яченої та вже холодної води).

Коли цукор повністю розчиниться, заливаємо розчином огірки. Залишаємо їх на добу при кімнатній температурі. Вже після цього можна закривати банку та прибирати заготівлю в холодильник.

Таким же чином можна виправити і занадто солоні помідори. Але для них на ту ж кількість води потрібно взяти не 25, а 50 грамів цукру. Також ми розповідали, як смажити рибу, щоб було смачніше.