Якщо немає відкривашки: як легко відкрити консервну банку

Читать на русском
Автор
15207
Вам допоможуть підручні засоби
Вам допоможуть підручні засоби. Фото poradnica.com.ua

За допомогою цих хитрощів ви завжди відкриєте консервну банку

Найрізноманітніші консерви — не лише частина тривожної валізки кожного українця. Це ще чудовий інгредієнт для улюблених котлет та салатів.

Однак не завжди вдома є одкривачка. Тому разом із "УНІАН" розповімо про кілька способів відкрити консервну банку за допомогою підручних коштів.

Як відкрити консерву без відкривання

Для першого способу вам знадобиться столовий чи кишеньковий ніж. Напевно, цей предмет є на вашій кухні.

Щоб відкрити консерви ножем, помістіть банку на рівну поверхню. Поставте лезо вертикально на край кришки та міцно схопіть рукоятку однією рукою. Другою стукайте по ножу і проколіть кришку. Зробіть багато отворів по всьому краю кришки. В один з отворів всуньте ніж і обережно розріжте кришку.

Також консерву можна відкрити ложкою, але вам знадобиться трохи більше зусиль. Поставте ложку круглим кінцем вертикально на край кришки. Натисніть на поверхню кришки та рухайте в сторони, поки не протрете кришку. Продовжуйте, доки не відкриєте банку.

Якщо ж не було ні ножа, ні ложки, вам допоможе камінь або асфальт. Щоправда, спосіб займе більше часу та зусиль, проте банку з цими предметами можна відкрити будь-де.

Круговими рухами потріть консервну банку об асфальт, великий камінь або бетонну підлогу, поки на кришці сточиться весь обідок. Далі просто акуратно стисніть банку збоку і зніміть верхню кришку і вуаля — проблема вирішена.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати консерви. Ці поради вам точно знадобляться.