Як замаринувати огірки на зиму без зайвого клопоту: супершвидкий рецепт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Особливий набір спецій зробить огірки неймовірно ароматними
Мабуть, одні з найпопулярніших овочів для консервації – огірки, які можна замаринувати просто або з буряком та іншими оригінальними складовими. Якщо часу на закрутки не так багато, то вам сподобається експресрецепт маринованих огірків. За рахунок того, що він не передбачає приготування маринаду, а всі інгредієнти одразу закладаються в банки – ви значно економите час, витрачений на консервацію.
Як передає "Телеграф", швидким рецептом маринованих огірків на зиму поділилася фудблогерка Лілія Цвіт на її каналі у Youtube. Весь процес приготування можна подивитися на відео, лише доскрольте до кінця сторінки.
Інгредієнти
На дно банки 1 л:
- суцвіття кропу – 1 шт.
- лавровий лист – 1 шт.
- корінь хрону – 2 см
- корінь петрушки – 2 см
- часник — 4 зубці
- запашний перець – 3 шт.
- коріандр — щіпка
- гірчиця – 0,5 ч. л.
- гвоздика – 1 шт.
Для маринування на 1 л банку:
- 1 ст. солі без верху
- 1 ст.л. цукру
- 2 ст. оцту 9%
Спосіб приготування
- Викласти сухі спеції на дно банки — суцвіття кропу, лавровий лист, корінь хрону та петрушки, часник, запашний перець, зерна гірчиці й коріандр.
- Замочити огірки в прохолодній воді на 2 години, щоби вони наситилися вологою і стали хрусткими. Обрізати кінчики овочів, щоб огірки не гірчили. Заповнити огірками банки.
- На 1-літрову банку додати по 1 ст. солі та цукру, 2 ст.л. оцту. Таку пропорцію легко зменшувати чи збільшувати відповідно до обсягу банки.
- Залити огірки окропом, прикрити чистими кришками. Поставити огірки стерилізуватись. Якщо використовуєте літрову тару, потрібно 10 хвилин з моменту закипання.
- Дістати простерилізовані огірки та герметично закрити. Обережно збовтати, щоб сіль і цукор рівномірно розподілилися. Перевернути банки, обернути ковдрою та залишити у такому вигляді на 1 добу.
Раніше "Телеграф" розповідав, як заготовити на зиму кабачки із незвичайною приправою. А також ми ділилися рецептом компоту із черешень на зиму.