Смачні заготовки на зиму: лопатки консервовані

Автор
1
  • 30 мин

    Приготовление

  • 8

    порций

Неймовірно смачна закуска до зимового столу готується вже сьогодні.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Відібрані лопатки добре промиваємо, обрізаємо плодоніжки, обчищаємо від лика.

Ставимо на вогонь каструлю з водою і бланшуємо лопатки в киплячій воді протягом 5 хвилин і відразу викладаємо їх в холодну воду, щоб вони зберегли свій яскравий колір.

Потім лопатки розкладаємо по літровим банкам, заливаємо киплячим розсолом, додаємо оцет (20 мл на кожну банку).

Залиті розсолом банки накриваємо кришками, ставимо у широку каструлю з підігрітою до 60° водою і стерилізуємо: банки 1-літрові 30 хвилин, слідкуючи, щоб вода не сильно кипіла.

Після стерилізації банки відразу закатуємо, ставимо в прохолодне, сухе приміщення для зберігання.

Читай также: Смаколики на зиму: шпарагівка маринована