Гарбузово-цитрусове желе "Жовтожар"
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 13
-
1 ч
Приготовление
-
4
порции
Гарбузове желе дуже яскраве, солодке та з пряним ароматом. Навіть тим, хто не любить гарбуз, варто його спробувати. Цитрусова нотка відбиває запах гарбуза. Желе пахне як лимон, а виглядає як оранжевий джем. А взимку воно врятує вас від застуди. Тож радимо приготувати!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
300 г.
-
500 мл.
-
3 ст.л.
-
30 г.
-
за смаком.
Способ приготовления
Як подавати:
За бажанням, презентуйте десерт зі збитими вершками та свіжими фруктами.
Порада:
Щоб швидко дістати желе з формочок, опустіть їх на декілька секунд у гарячу воду і відразу переверніть на блюдо.
Це цікаво:
На сьогодні налічується більше 50 сортів гарбуза різноманітних відтінків помаранчевого, білого, синього і зеленого кольору. Він вважається дієтичним продуктом і має масу корисних властивостей через високий вміст бета-каротину, магнію, кальцію, кобальту, міді та інших мікроелементів.
А ще цей овоч застосовують для загоєння ран, лікування недокрів'я, виведення шлаків і надлишків холестерину. Крім того, його використовують як декоративний посуд і ритуальний атрибут.