Один маленький секрет робить цю домашню карамель - неперевершеною

Автор
2
  • 10 мин

    Приготовление

  • 5

    порций

Досвідчена хазяйка часто використовує карамель як начінку чи декор. Тому, впевнені, цей чудо-рецепт ніжної карамелі вам знадобиться і не раз.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Напевне, ви вже здогадалися, що додає цій карамелі пікантного смаку? Це сіль! Саме вона відтіняє цукор та позбавляє його зайвої солодкості.

Вершки перелийте в сотейник і нагрійте, але не кип'ятіть.Цукор всипте в каструлю з товстим дном і поставте на середній вогонь. Зачекайте, поки нижній шар почне топитися, до цього моменту цукор чіпати не можна.Як тільки цукор почне плавитися, почніть інтенсивно перемішувати силіконовою або дерев'яною лопаткою, цукор повинен придбати гарний бурштиновий відтінок. Додайте в цукрову масу вершкове масло, порізане на шматочки. Перемішайте.Додайте теплі вершки і ще раз перемішайте.Готову суміш процідіть через ситечко, щоб прибрати грудочки.Додайте в карамель дрібку солі і перелийте її в банку.Після охолодження поставте в холодильник, зберігається карамель близько місяця.

Читай также: Как сделать украшения из карамели: мастер-класс