Морозиво із авокадо

Автор

Авокадо називають "суперфудом" за велику кількість вітамінів та мікроелементів. З авокадо легко експериментувати, бо воно має нейтральний смак і запах. Тож, спробуйте приготувати морозиво з авокадо!

Авокадо - досить популярний зараз фрукт, ще його називають "суперфудом" за велику кількість вітамінів та мікроелементів. З авокадо легко експериментувати, бо воно має нейтральний смак і запах. Бажаєте - в салат ріжте, бажаєте - в крем для торта додавайте. Тому сьогодні розповім, як приготувати авокадно-бананове морозиво.

Насправді я не хотіла додавати цукор чи якісь сиропи, щоб підсолодити десерт, тому взяла банан - він солодкий і точно б не зіпсував мій експеримент. Хочу зазначити, що це морозиво цікаво буде зробити разом із дітьми - це цікавий процес, крім того воно не містить барвників і консервантів - тому справжній хелсі фуд.

Авокадо - це не овоч. Технічно це - ягода з однією кісточкою.

Рецепт надзвичайно простий:

Інгредієнти

  • авокадо - 1/2
  • банан (невеликий) - 1 шт.
  • вершки - 3 ст.ложки
  • лимонного соку - 1 ст. ложка
  • соку лайма - 1 ч. ложка
  • цедра лайма (за смаком)
На чотири формочки для морозива слід взяти половину середнього стиглого авокадо, невеликий банан, три столові ложки вершків,
Вершки можна брати будь-якої жирності на ваш смак, а якщо ви не вживаєте молочних продуктів - можна вершки не додавати, або замінити соєвим/мигдальним молоком тощо.

лимонний сік (столову ложку) і трохи соку лайма (чайну ложку). Кислота тут необхідна не лише для доданя смаку, а й для того, щоб зберегти яскравий зелений колір авокадо. Також можна додати трохи цедри лайма - на ваш смак.

Все це треба гарненько перемолоти в блендері, заповнити формочки.
Якщо у вас немає спеціальних форм для морозива - не біда! можна взяти невеличкі стаканчики і використати чайну чи кавову ложку як паличку

Вміст формочок також варто трохи перемішати, щоб біля стінок не було пухирців з повітрям - тоді морозиво буде більш естетичне.

Лишаєте морозиво у морозилці мінімум на 6 годин - і вуаля! Цікавий і смачний десерт готовий Щоб легко вийняти морозиво з форми, можна на пару секунд опустити його в чашку з гарячою водою, або облити водою Якщо ви хочете ще трохи поекспериментувати - можна розтопити трохи шоколаду разом зі шматком вершкового масла (десь 3 до 1-го) і облити морозиво (або ж намастити його шоколадом з допомогою ложки). Я використовувала ложку, тому шоколаду на морозиві багато.

Продовжуватиму свої експерименти, вдалими обов’язково поділюся з вами.

Ірина Хмара