Торт із маковою та горіховою начинками

Автор

Ингредиенты

Мука пшеничная - 200 г

Масло сливочное - 150 г

Сахар - 300 г

Мак - 1 ст

Яйцо куриное - 8 шт

Ванилин -

Орехи измельченные - 50 г

Сухарики белые, измельченные - 50 г

Сливки - 1/2 ст

Яичный белок - 1 шт

Способ приготовления

З борошна, масла і цукру замішуємо пісочне тісто, виробляємо з нього корж, проколюємо його і трохи запікаємо в тортівниці, щоб тісто загусло, але не запеклося.

Мак кілька разів запарити, добре розтерти, потім всипати цукор, додаючи по одному жовтку, і терти, поки утвориться однорідна маса. Вимішуємо з білковою піною, горіхами і сухарями.

Горіхова начинка готується так – мелені горіхи і цукор розтерти з вершками, додати білок, ванілін і розтерти до утворення пухкої маси.

На підпечений корж викласти горіхову, а на неї - макову начинку і допекти у духовці при 200°С протягом 30 хвилин. Охолоджений торт покрити шоколадною помадкою.

Как и с чем подавать