Торт "Бджілка"

Автор

Торт "Бджілка" - це святковий варіант популярного торту "Медовик", від якого він відрізняється оригінальною прикрасою у вигляді бджолиних сот і крихітних бджілок. Півтора десятка коржів, просочених ніжним сметанним кремом, обов'язково підкорять гостей - сміливо готуйте цей торт. Налетять, як бджоли на мед!

Складові

Для тіста:

  • Яйця - 3 шт
  • Вершкове масло - 100 г
  • Мед - 2 ст.л.
  • Цукор - 1 скл
  • Коньяк - 2 ст.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Сіль - ½ ч.л.
  • Борошно - 3 скл.

Для крему:

  • Сметана - 1000 мл
  • Цукор - 2 скл
  • Ванілін - за смаком

Для прикраси:

  • Желатин - 2 упаковки
  • Шоколад - 200 г
  • Білий шоколад - 200 г
  • Мигдаль - 200 г
  • Шафран - за смаком

Спосіб приготвування

В каструлю покладіть масло, мед і цукор і поставте на маленький вогонь.Помішуйте, поки масло і цукор не розтануть.Яйця розбийте в окремий посуд і злегка збийте з сіллю, а потім тонкою цівкою влийте яйця в каструлю з медом, безперервно помішуючи.Якщо не будете перемішувати, білок тут же звариться, і в готовому торті будуть прошарки вареного білка.Влийте в суміш коньяк, перемішайте, потім додайте соду. Через пару хвилин інтенсивного помішування почне з'являтися густа біла піна, суміш збільшиться в об'ємі приблизно в два рази.В кінці додайте борошно, ретельно перемішайте, і вимкніть вогонь, але каструля нехай залишається на плиті ще п'ять хвилин.Тим часом підготуйте дерев'яну дошку для розкочування коржів. Треба щедро посипати її мукою, оскільки медовому тесту властиво прилипати до будь-яких поверхонь.Великою ложкою викладіть тісто на дошку.З гарячого тесту починаємо ліпити великий клубок. Не забувайте весь час підсипати на нього борошно. Цей кому треба розділити на 12-15 кульок.Розкочуйте грудку тіста дуже тонко, як на лаваш. Обов'язково посипте борошном качалку і дошку.Увімкніть духовку. Деко злегка змастіть маслом і присипте борошном. Щоб перенести корж на деко, потрібно намотати його на качалку.Печеться корж не більше 2-2,5 хвилин. Медове тісто має властивість здуватися бульбашками. Щоб цього уникнути, проколіть корж перед випічкою виделкою через кожні 3-5 см.Готові коржі викладайте на рівну поверхню і рівняйте краю, наприклад, за допомогою кришки від каструлі або сковорідки відповідного діаметру.Обрізки складайте в тарілку, щоб згодом використовувати для посипання.Коли спечені все коржі, можна братися за крем. Збийте сметану з цукром і ваніліном. Якщо вона недостатньо густа, можна додати пакетик згущувача. Приблизно 150 г крему треба залишити для прикраси торта.Змастіть кремом всі коржі, крім верхнього. Покрийте кремом і бічну частину виробу, після чого обсипте її подрібненими крихтами, які залишилися після обрізки коржів. Верх залишається без крему і крихт. Торт поставте в холодильник.Прийшла пора прикрас. Закип'ятіть 100 г води, залийте нею пару пучок шафрану. Коли рідина настоїться і придбає яскраво-жовтий колір, процідіть її і знову поставте на вогонь. Коли нагріється, додайте желатин. Змішайте сметанний крем і желатин до гладкості. Викладіть цю суміш на верхній корж «Бджілки» і знову поставте торт на холод на 10-15 хвилин.Залишився останній етап - створення шоколадних бджіл. Розтопіть плитку чорного шоколаду на водяній бані.Коли шоколад стане зовсім рідким, вилийте його в кондитерський мішечок, шприц або конус з пекарської папери. Підійде і звичайний канцелярський файл.Дерев'яну дошку застеліть фольгою.Видавлюйте на неї шоколадні смужки довжиною 2-3 см, потім поставте дошку в морозильну камеру. Фігурки застигнуть через 20-30 хвилин.Розтопіть білий шоколад тим же способом, як чорний, і нанесіть тонкі білі смужки на чорні фігурки. Вийдуть тільця майбутніх бджіл. Дві точки - це їх очі. Поки білий шоколад ще не застиг, застроміть в нього крила з мигдальних пелюсток. Якщо ви придбали цілий мигдаль, розріжте його вздовж на шматочки. Пчілки готові. Садіть їх на свій розсуд на торт.Поставте торт в холодильник.

Як подавати

Найбільш смачним торт буде через 4-5 годин, коли коржі гарненько просочаться кремом.

Смачного!