Як прикрасити печиво на Новий рік: фото і рецепт

Автор
0

Домашнє печиво може стати чудовим саморобним подарунком до Різдва! Це кращий спосіб показати турботу про того, кого любиш, а ще - можливість весело провести час з дітьми!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • 1 пачка вершкового масла

  • Дві-три склянки муки,

  • ½ склянки цукру,

  • Два курячих жовтки,

  • Чайна ложка розпушувача,

  • ¼ чайної ложки лимонної кислоти.

Для глазурі:

Способ приготовления

Прикрашання печива вимагає терплячості, але насправді, це зовсім не важка справа. Вам не потрібно бути художником, або мати складні пристосування.

Фото:pustunchik.ua

Достатньо приготувати випічку за улюбленим рецептом, радимо додати прянощі для Різдвяного аромату, і зробити просту білкову глазур.

Фото:pustunchik.ua

Для кольору можна використовувати сік буряка, моркви, відвар ягід або шпинату. Гарним фарбником може бути куркума або солодка паприка. Ви можете придбати готову посипку чи шоколадні дропси у кондитерському магазині або самотужки подрібнити горішки чи льодяники.

Фото:pustunchik.ua

Для виготовлення кондитерського мішку зручно взяти цупкий пакет від молока і відрізати у нього кутик потрібного розміру.

Фото:pustunchik.ua

А тепер вмикайте лампу, сідайте навколо столу і починайте творити! Готові пряники треба розкласти на пергаменті до висихання глазурі. За кілька годин їх можна буде складати до пакуночків чи баночок.

Фото:pustunchik.ua

Якщо ви використовуєте посипку, посипайте нею ще свіжу глазур, аби оздоблення добре трималося!

Фото:pustunchik.ua

Як приготувати печиво:

Змішайте борошно, лимонну кислоту та розпушувач, вбийте в суміш жовтки з цукром та додайте розтоплене масло. Замісіть тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку та покладіть до холодильника на 1-2 години. Розкачайте холодне тісто товщиною 0.5-1 см та виріжте печиво будь-якої формиРозкладіть на змащене деко або використовуйте пергамент Випікайте до золотавого кольору за температури 180 градусівГотове печиво має охолонути

Як приготувати глазур:

Збийте охолодний білок яйця, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік Ви маєте отримати доволі цупку суміш, яка буде добре тримати форму на вінчику міксера або на лопатці Додайте барвники за бажанням