Польський пляцок «Пані Валєвська»

Автор
6
  • 40 мин

    Приготовление

  • 7

    порций

Приготуйте традиційний десерт польської кухні - пляцок «Пані Валєвська». Поєднання пісочного тіста, безе та мигдалю створює справжній кулінарний шедевр.

Ингредиенты

Для тіста:

  • Борошно - 500 г + 3 ст.л. - в крем

Для безе:

Для крему:

Також:

Способ приготовления

Приготуйте пісочне тісто. Змішайте 6 жовтків, цукрову пудру та масло. Додайте розпушувач та борошно. Готове тісто розділіть на дві частини.Білки збийте, поступово введіть решту цукрової пудри, збивайте до отримання стійких піків. Наприкінці додайте крохмаль.Візьміть форму для запікання (25x33), її дно застеліть папером для випікання.Спочатку викладайте одну частину тіста, зверху додайте половину норми варення. Обережно розподіліть по всьому периметру форми.Далі покладіть на варення взбиті білки, присипте їх половиною мигдальних пелюстків.Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Аналогічну процедуру зробіть і з другим коржем.Поки коржі застивають, приготуйте крем. Для цього змішайте жовтки, цукор, крохмаль, борошно і ванілін. Додайте склянку молока, розмішайте до однорідного стану.Те молоко, що залишилось, доведіть до кипіння та додайте в жовткову суміш та ще раз ретельно перемішайте. Цю суміш поставте на плиту та нагрівайте до загустіння.М'яке масло збивайте до білого і, продовжуючи збивати, поступово введіть заварний крем. Додайте «Амаретто» (або коньяк).Почніть збирати торт. Весь крем викладіть на один корж, накрийте другим і поставте пляцок в холодильник на 3-4 години.

Як подавати

Подавайте пляцок в якості десерту.

Смачного!