Смачненькі гарбузові галушки

Автор
3
  • 40 мин

    Приготовление

  • 6

    порций

Кльоцки чи клюски сказали б поляки. Ньоки — назвуть італійці. Галушки — скажуть українці. Як цю страву не називай і з чим не подавай- однаково буде дуже смачно. А якщо їх зробити із гарбуза, додати смачні приправи і додатки, то ще й дуже яскраво

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Гарбуз 400г

  • Борошно пшеничне 100 г

  • Жовтки яєчні 1 г

  • Масло вершкове 25 г

  • Масло вершкове 100 ш

  • Часник (зубці) 1 шт

  • Сир твердих сортів 40 г

  • Бочок свиний 100 г

Способ приготовления

Гарбуз почистити, нарізати крупними шматками, викласти у жаротривку форму і запекти до готовності приблизно 35-40 хвилин.Вага спеченого почищеного гарбуза має становити 400 г.Здрібнити гарбуз блендером, сполучити з вершковим маслом і прогріти.Вистудити, сполучити з борошном, жовтком, сіллю, чорним меленим перцем та мускатним горіхом, замісити тісто. Воно не має бути тугим, а має бути дуже податливим, «живим», бо тут дуже легко забити тісто і галушки стануть твердими.Чайною ложкою відділяти галушки, обкачувати їх у борошні і злегка притискати кожну виделкою для утворення неглибоких смужок-борозенок згори. Ці борозенки допоможуть поливці краще контактувати з галушками і надовше затримуватись під час їжі.Порціями відварити галушки у великій кількості підсоленої води.Після спливання галушок і повторного закипання води варити на вогні нижче середнього 2-3 хвилини.Вийняти друшляком, дати стекти воді і відразу сполучити з поливкою.Подавати з підсмаженими шматками бочка, посипавши натертим сиром.

Поливка:

Вершкове масло розтопити на пательні, викласти у нього почищений і розрізаний навпіл зубчик часника і прогріти 1 хвилину.Вийняти часник.

Як та з чим подавати

Бочок нарізати шматками і обсмажити окремо від поливки на гарячій пательні з обох сторін. Смчного!