Овочеве рагу з грибами по-тайськи: покроковий рецепт

Автор
0
  • 1 ч

    Приготовление

  • 4

    порции

В цю страву можна додавати будь-які інші овочі, на ваш смак.

Способ приготовления

Сушені гриби залийте 1 склянкою гарячої води і залиште на 2 години. Просушіть гриби, зріжте ніжки, залишивши одні капелюшки.Дайкон очистіть і наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Зріжте гострі краї у кружечків, формуючи таким чином шайбочки з закругленими краями. Викладіть ці шайбочки в холодну воду.Сир тофу наріжте невеликими прямокутниками. Стручкову квасолю поріжте шматочками завдовжки 5 см.Викладіть квасолю в киплячу підсолену воду, бланшуйте близько двох хвилин, потім відкиньте на сито, відразу ж помістіть під холодну проточну воду на пару хвилин. Дайте воді стекти.Дайкон складіть в каструлю, залийте холодною водою, щоб вона лише покривала шайбочки. Зверху насипте рис, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, далі злийте рідину і видаліть рис.У каструлю з дайконом викладіть вимочені гриби, нарізану скибочками моркву, і добре вимиту, нечищену молоду картоплю.Залийте вміст каструлі бульйоном, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального. З поверхні бульйону зберіть піну.Додайте в каструлю цукор, соєвий соус і саке, обережно струсіть каструлю.З пергаменту виріжте коло діаметром трохи меншим, ніж діаметр каструлі, накрийте цим колом овочі (прямо на воду).Накрийте каструлю кришкою, готуйте овочі 30 хвилин. Потім додайте сир тофу і стручкову квасолю, варіть ще пару хвилин.Зніміть з поверхні папір, додайте в рагу мирин.

Читай также: Необычное рагу: 7 лучших рецептов по версии SMAK.UA