Гуляш в хлібині по-чеськи

Автор
0
  • 45 мин

    Приготовление

  • 5

    порций

Кожен, хто бував в Чехії і спробував страви тамошньої кухні, ще не раз згадає гуляш в хлібині. Це неперевершене тушковане м'ясо, приготоване на бульйоні з пивом із додаванням яблук і цибулі, підкорить будь-якого гурмана.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Поріжте цибулю на півкільця, яблука на часточки середньої товщини. Закип'ятіть 200 мл води і киньте в неї 1 бульйонний кубик.У каструлю покладіть вершкове масло, розтопіть його.Всипте в каструлю борошно і дуже швидко і ретельно перемішайте, щоб не вийшло грудок.На невеликому вогні, постійно помішуючи, підсмажте борошно до золотистого кольору близько 2 хвилин.Влийте тонкою цівкою гарячу воду з кубиком, весь час помішуючи.Влийте пиво і додайте гірчицю.Зменшіть вогонь і залиште на 10 хвилин, періодично помішуйте.Поки цей соус вариться, наріжте м'ясо як на бефстроганов - тоненькими смужками.Обсмажте м'ясо в маслі на сковороді, постійно помішуючи протягом 5 хвилин.Посоліть і поперчіть, додайте цукор.Перемішайте і перекладіть в каструлю з соусом. Знову все перемішайте і на маленькому вогні залиште гаситися 30 хвилин.Тим часом обсмажте цибулю на сковороді, залийте 200 мл води, посоліть, вогонь збавте і залиште гаситися.Через 5 хвилин додайте яблука.І залиште готуватися, поки вся рідина не випарується.Тепер підготуйте хліб, зрізавши верхівку у круглого хліба так, щоб вийшов широкий горщик.Вийміть м'якуш, залишаючи приблизно по 1 см по краях. Верхівку залиште осторонь.Розігрійте духовку до 170 ° С, м'ясо викладіть в хліб, чергуючи з цибульний-яблучної сумішшю.Прикрийте верхівкою і відправте в духовку на 7-10 хвилин.

Як і з чим подавати

На порції нарізайте вже безпосередньо після подачі на стіл.

Смачного!