Цей "торт" з’їдять до останнього крекера: всі гості спитають рецепт цієї оригінальної закуски
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Страва виходить дуже смачною та ситною
Ми розповідали, як приготувати цікаву закуску із крекерів. Мало хто знає, та з їх допомогою можна зробити цілий закусочний торт. Ділимось оригінальним рецептом.
Цей красиво оформлений і дуже смачний салат з крекерів готується дуже просто. Як це зробити, розповіли на Ukr.Media. Крекери для нього слід обрати круглі та солоні, без смакових добавок. На зовнішній вигляд салат нагадує квітку.
Інгредієнти:
- Крекер круглий — 250 г
- Яйця — 3 шт.
- Твердий сир — 100 г
- Рибні консерви в олії — 0,5 банки
- Майонез — 250 г
- Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- Часник — 2 зубки
- Сіль, перець мелений — до смаку
Спосіб приготування:
- Накруто варимо яйця. Коли охолонуть, чистимо. Одне яйце залишаємо для прикраси салату. Яйця натираємо на дрібній або середній тертці, в окремій мисочці змішуємо з двома ложками майонезу.
- Рибні консерви разом з олією виделкою розминаємо в кашку. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнений часник та кілька ложок майонезу. Перемішуємо.
- Крекери викладаємо на пласку таріль колом. Щоб заповнити середину, печиво можна розламати на дві частини.
- Нижній шар печива змащуємо яєчною масою. Розподіляємо рівномірно, а зверху викладаємо другий шар печива.
- Змащуємо майонезом, у який перед використанням додаємо подрібнений часник та перемішуємо. Зверху намащуємо шар рибних консерв. Присипаємо дрібно накришеною цибулею.
- Далі знову викладаємо шар і печива. Зверху наносимо сирну масу. На неї викладаємо останній четвертий ряд з крекерів, наносимо майонез.
- Яйце, яке залишали, розділяємо на білок та жовток. Окремо натираємо їх на дрібній тертці. Жовток викладаємо на середину салату, а білком прикрашаємо краї.
Салат необхідно поставити в холодильник на 3-4 години. За цей час всі шари печива просочаться і стануть м'якими. Також ми ділились оригінальним рецептом курячого паштету.