Спробуйте цю страву — інших супів вже не захочете: як готувати унікальний полтавський капусняк
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Суп виходить дуже ароматний та смачний
Ми розповідали, як приготувати оригінальний суп із капусти — зганянку. Тепер ділимось рецептом капусняка по-полтавськи.
Традиційний капусняк готують на м’ясному бульйоні, додають овочі, пшоно та квашену капусту. А от полтавський капусняк роблять зі свіжої білокачанної капусти. Рецептом поділились на порталі Shuba.
Інгредієнти:
- Вода — 3 л
- М'ясо — 400 г
- Капуста білоголова — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Картопля — 3 шт.
- Пшоно — 60 г
- Паста томатна — 200 г
- Сіль, перець — до смаку
- Лавровий лист — 1 шт.
- Олія соняшникова — 30 мл
- Борошно пшеничне — 40 г
Спосіб приготування:
- Варимо м’ясний бульйон. Готуємо 40:50 хвилин після закипання води, періодично знімаючи піну.
- Пшоно заливаємо окропом на 2 хвилини. Потім промиваємо, викладаємо його у киплячий бульйон і варимо впродовж 7 хвилин.
- Овочі чистимо та миємо. Картоплю і моркву натираємо на середній терці. Капусту натираємо на грубій терці. Готове м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
- Додаємо моркву і м’ясо у бульйон, варимо 10 хвилин. Додаємо капусту та варимо ще 15 хвилин, помішуючи.
- Додаємо до смаку сіль та перець, кладемо картоплю, лавровий лист. Готуємо ще 10 хвилин.
- Дрібно кришимо цибулю, обсмажуємо її на олії. Додаємо томатну пасту, обсмажуємо ще кілька хвилин. Тоді посипаємо борошном та перемішуємо.
- Викладаємо томатну цибулю у капусняк, варимо ще 10 хвилин. Залишаємо на 15-20 хвилин настоятися.
Суп виходить дуже ароматний та смачний. Також ми ділились рецептом смачного пісного борщу з "вушками".