Ви забудете про "шубу": оригінальний святковий салат з буряка та сиру

Читати російською
Автор

Ідеально як на щодень, так і до святкового столу

Ми розповідали, як із буряка приготувати смачну закуску до святкового столу. Тепер ділимось рецептом чудового салату з сиром та часником.

Виходить дуже смачно, цей салат пасуватиме як на щодень, так і новорічному столу. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • буряк — 1 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • плавлений сир — 70 г;
  • майонез — 80 г;
  • часник — 2 зубки;
  • волоські горіхи — 30 г;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Буряк запікаємо або відварюємо. Коли охолоне, чистимо його та натираємо на тертку.
  2. Яйця відварюємо накруто. Коли вони охолонуть, чистимо їх та розминаємо виделкою. Також яйця потрібно змішати з подрібненим часником та майонезом в окремій мисочці.
  3. На таріль для подачі викладаємо буряк, а наверх — половину яєчної заправки. Далі кладемо шар плавленого сиру.
  4. Наступним шаром знову викладаємо яйця. Потім знову буряк та залишок заправки.
  5. Горіхи чистимо. Ядра підсушуємо на сухій сковороді впродовж кількох хвилин. Подрібнюємо їх до стану крихт.
  6. Подрібненими ядрами горіхів посипаємо зверху салат. Перед подачею до столу цю закуску краще охолодити в холодильнику впродовж кількох годин — так салат краще "збереться" та просочиться майонезом.

Салат виходить смачним, завдяки часнику дещо пікантним. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закуску у вигляді торта з крекерів.