Ви забудете про "шубу": оригінальний святковий салат з буряка та сиру
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеально як на щодень, так і до святкового столу
Ми розповідали, як із буряка приготувати смачну закуску до святкового столу. Тепер ділимось рецептом чудового салату з сиром та часником.
Виходить дуже смачно, цей салат пасуватиме як на щодень, так і новорічному столу. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.
Інгредієнти:
- буряк — 1 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- плавлений сир — 70 г;
- майонез — 80 г;
- часник — 2 зубки;
- волоські горіхи — 30 г;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Буряк запікаємо або відварюємо. Коли охолоне, чистимо його та натираємо на тертку.
- Яйця відварюємо накруто. Коли вони охолонуть, чистимо їх та розминаємо виделкою. Також яйця потрібно змішати з подрібненим часником та майонезом в окремій мисочці.
- На таріль для подачі викладаємо буряк, а наверх — половину яєчної заправки. Далі кладемо шар плавленого сиру.
- Наступним шаром знову викладаємо яйця. Потім знову буряк та залишок заправки.
- Горіхи чистимо. Ядра підсушуємо на сухій сковороді впродовж кількох хвилин. Подрібнюємо їх до стану крихт.
- Подрібненими ядрами горіхів посипаємо зверху салат. Перед подачею до столу цю закуску краще охолодити в холодильнику впродовж кількох годин — так салат краще "збереться" та просочиться майонезом.
Салат виходить смачним, завдяки часнику дещо пікантним. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закуску у вигляді торта з крекерів.