Якщо часу обмаль: "пиріжки" в лаваші з капустою на сковороді

Читать на русском
Автор

Рум'яні "пиріжки" капустою з хрусткою скоринкою

Якщо раптом захотілося пиріжків із капустою, а поратися з тістом бажання немає, можна приготувати ліниві "пиріжки". Готуються вони на "раз-два" із лаваша і виходять хрусткими та смачними.

Таку страву можна приготувати нашвидкуруч до супу, або коли до вас прийшли гості. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати "пиріжки" з капустою у лаваші

Інгредієнти:

Основа

  • лаваш – 2 листи;

Начинка

  • капуста – 700-800 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло – 20-30 г;

Кляр

  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 4-5 ст. л.;
  • сир – 40-50 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці, капусту тонко нарізати.
  2. Обсмажити цибулю, потім додати моркву, після цього – капусту. Посолити, поперчити, тушкувати до готовності капусти.
  3. Приготувати кляр, змішавши всі інгредієнти для нього та натертий на дрібній тертці сир.
  4. Вистиглу начинку викласти на лист лаваша та розрівняти.
  5. Згорнути лаваш в рулет та нарізати на невеликі шматочки.
  6. Кожен шматочок обмокнути у клярі та обсмажити з обох боків до золотистості.

А якщо ви любите "ліниву" випічку, рекомендуємо також приготувати піци-оладки. Необхідні продукти ймовірно знайдуться у вашому холодильнику, а на приготування ви витратите лічені хвилини.