Трохи буряків, сир та незвичайний соус: шведи готують салат саме так

Читать на русском
Автор

Незвичайний рецепт пікантного салату

Буряк – не тільки смачний та корисний продукт, але й важливий інгредієнт багатьох страв. Ми готуємо з неї улюблений борщ та фантастичні салати.

Виявляється, у далекій Швеції буряки дуже люблять. Тому сьогодні разом із Shuba ми приготуємо просто фантастичний салат за шведським рецептом. Хто б міг подумати, що поєднання буряків та копченого сиру дасть такий неймовірний смак. До речі, сир краще взяти щільний і натерти його — так він надасть страві додаткового обсягу та пікантності. А ось буряки можна брати або старого врожаю, або молоді — на страві це ніяк не позначиться.

Як приготувати шведський салат з буряка

Інгредієнти на 2 порції:

  • буряк — 4 шт.;
  • сир копчений — 50 г;
  • кефір — 20 мл;
  • майонез 72% — 10 мл;
  • оцет яблучний — 5 мл;
  • гілочка кропу, сіль, перець духмяний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряк загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці протягом 45 хвилин. Даємо їй охолонути, чистимо і натираємо на середній або дрібній тертці.
  2. Кріп дрібно нарізаємо, сир натираємо на дрібній тертці.
  3. Для приготування заправки змішуємо кефір, майонез, оцет.
  4. У миску викладаємо буряк, сир та кріп, додаємо заправку, солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо.
  5. Даємо салату настоятися протягом 15 хвилин і подаємо до столу.

Подаємо салат до м’яса або використовуємо як намазку на хліб за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.