Трохи буряків, сир та незвичайний соус: шведи готують салат саме так
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Незвичайний рецепт пікантного салату
Буряк – не тільки смачний та корисний продукт, але й важливий інгредієнт багатьох страв. Ми готуємо з неї улюблений борщ та фантастичні салати.
Виявляється, у далекій Швеції буряки дуже люблять. Тому сьогодні разом із Shuba ми приготуємо просто фантастичний салат за шведським рецептом. Хто б міг подумати, що поєднання буряків та копченого сиру дасть такий неймовірний смак. До речі, сир краще взяти щільний і натерти його — так він надасть страві додаткового обсягу та пікантності. А ось буряки можна брати або старого врожаю, або молоді — на страві це ніяк не позначиться.
Як приготувати шведський салат з буряка
Інгредієнти на 2 порції:
- буряк — 4 шт.;
- сир копчений — 50 г;
- кефір — 20 мл;
- майонез 72% — 10 мл;
- оцет яблучний — 5 мл;
- гілочка кропу, сіль, перець духмяний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Буряк загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці протягом 45 хвилин. Даємо їй охолонути, чистимо і натираємо на середній або дрібній тертці.
- Кріп дрібно нарізаємо, сир натираємо на дрібній тертці.
- Для приготування заправки змішуємо кефір, майонез, оцет.
- У миску викладаємо буряк, сир та кріп, додаємо заправку, солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо.
- Даємо салату настоятися протягом 15 хвилин і подаємо до столу.
Подаємо салат до м’яса або використовуємо як намазку на хліб за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.