Смачніше, ніж у "Макдональдсі": картопля по-селянськи у духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Картопля по-селянськи в духовці — відмінна альтернатива картоплі фрі та смаженій картоплі
Напевно, кожен любить часом зайти в популярний ресторан швидкого харчування і посмакувати улюбленими нагетсами або картоплею по-селянськи. Однак, як перше, так і друге, можна без проблем приготувати вдома — у будь-якій кількості, яку забажаєш.
Для приготування картоплі по-селянськи знадобляться продукти, що є в кожному будинку і небагато часу. А рецептом із нами поділилися на порталі "Їмо вдома".
Як приготувати картоплю по-селянськи
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- вершкове масло — 25 г;
- паприка копчена — 1 ч. л.;
- сіль — 1 щіпка;
Соус
- сметана — 2 ст. л.;
- майонез — 2 ст. л.;
- огірки консервовані — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- кріп свіжий — 4 гілочки;
- сіль за смаком;
- суміш перців — за смаком.
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити від шкірки та нарізати вздовж на шість частин.
- Відварити її в киплячій солоній воді 5 хвилин. Відкинути на друшляк, після чого повернути в каструлю без води.
- Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі, додати паприку і перемішати.
- Полити картоплю пряним маслом, закрити кришкою і струсити її, щоб усі скибочки опинилися в маслі.
- Деко застелити папером для випічки та викласти картоплю в один шар.
- Запікати в розігрітій до 250°C духовці близько 30 хвилин. Пару разів перемішувати картоплю лопаткою для рівномірного хрусткого шару.
- Для соусу змішати в мисці сметану та майонез, тертий солоний огірок, подрібнені часник та кріп, сіль та перець.
Якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати запечену буженину за рецептом "Телеграфа". Вона обов’язково стане зіркою святкового столу.