Без м’яса і рису, але неймовірно смачно: рецепт особливих пісних голубців
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Приготуйте їх на Другий Святвечір
Ми розповідали, як приготувати унікальні українські голубці з млинцями. Тепер ділимось рецептом дуже смачних пісних голубців.
Обов’язково приготуйте їх на другий Святий Вечір, 5 січня. В цей день на столі повинна стояти непарна кількість пісних страв. Резонно включити до меню пісні голубці. Разом із порталом "Школа Життя" розповідаємо, як приготувати їх особливо смачно.
Інгредієнти:
- Пшоняна каша – 200 г.
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Печериці – 300 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль
- Чорний перець
- Соняшникова олія
Для заливання:
- Вода – 500 мл.
- Томатна паста або соус – 2-3 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Крупу ретельно промиваємо в теплій воді, потім відварюємо до готовності і повністю охолоджуємо. У сковороді з олією обсмажуємо до золотистості цибулю, нарізану кубиком.
- До готової цибулі додаємо терту моркву, смажимо ще пару хвилин. Потім закладаємо солодкий перець соломкою, накриваємо кришкою і тушкуємо все ще 3-4 хвилини.
- Окремо смажимо печериці: готуємо до повного випарювання рідини, тоді додаємо олію. За хвилину до готовності натираємо кілька зубчиків часнику, солимо, перчимо, перемішуємо.
- Пекінську капусту бланшируємо в окропі 2-3 хвилини. Коли трохи охолоне, відокремлюємо м’яке листя і вирізаємо білу тверду частину.
- З’єднуємо охолоджене пшоно із засмажкою і ретельно перемішуємо. На цьому етапі начинку куштуємо і, при необхідності, досолюємо до смаку.
- Викладаємо начинку на лист і загортаємо. На дно каструлі або сковороди укладаємо кілька капустяних листків, викладаємо підготовлені голубці.
- Заливаємо голубці сумішшю з томатної пасти, води, солі та цукру. Тушкуємо — з моменту закипання 40-45 хвилин.
Дуже смачно подавати їх зі сметаною або іншим соусом. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити рибу.