Литовська кухня без оселедця неможлива: незвичайний рецепт салату

Читать на русском
Автор

Всього 15 хвилин — і страва на столі

Якщо при згадці оселедця вам нічого не спадає на думку, крім класичної "Шуби", то ми вас здивуємо. Виявляється, у Литві з цією рибою готують неймовірний салат.

Такою стравою за рецептом "Цесмак" вам точно вдасться здивувати своїх близьких. Це ідеальний салат і до святкового столу, і для сімейного обіду, і для ласунів, і для тих, хто на дієті.

Як приготувати салат з морквою та оселедцем

Інгредієнти на 4 порції:

  • оселедець – 1 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • печериці – 500 г;
  • оливкова олія – 100 мл;
  • зелена цибуля – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Оселедець очищаємо від шкіри, кісток та шкірки та нарізаємо невеликими смужками середньої товщини.
  2. Моркву цибулю чистимо, натираємо на великій тертці. Обсмажуємо її на сковороді з розігрітою олією, додаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю.
  3. Гриби миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, додаємо до овочів і смажимо кілька хвилин.
  4. Готові овочі з грибами перекладаємо салатник і відправляємо на півгодини в холодильник.
  5. Через зазначений час додаємо підготовлений оселедець, перемішуємо, прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.

Якщо залишилося небагато салату, збережіть його правильно. Так ви заощадите свій бюджет.