Грибна "шапка" та "паркан" із соломки: страва, яка буде на кожному святковому столі

Читать на русском
Автор

Страва з оригінальним зовнішнім виглядом та пікантним смаком

Здається, досвідченого кулінара навіть незвичайним салатом точно не здивуєш. Але ми сьогодні спробуємо це зробити.

Якщо при приготуванні салату прикрасити страву грибами, поставити навколо нього "паркан" із соломки, то гості точно будуть у захваті. А неймовірним рецептом діляться "Добрі новини".

Як приготувати грибний салат з соломкою

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • печериці мариновані – 1 банка (280 г);
  • сирок плавлений – 2 шт.;
  • майонез.

Для оформлення:

  • опеньки мариновані;
  • листя салату;
  • помідори чері – 4 – 5 шт.;
  • соломка солона – 240 г;
  • сир сулугуні кіска.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо, даємо їм охолонути та натираємо на великій тертці.
  2. Шинку нарізаємо невеликими кубиками, чистимо і натираємо на дрібній тертці моркву. Гриби нарізаємо середніми шматочками, залишивши кілька для оформлення страви. Плавлені сирки натираємо на великій тертці.
  3. Яблуко чистимо, видаляємо серцевину, м’якуш натираємо на великій тертці, додаємо 1 ст. л. яблучного оцту та перемішуємо.
  4. Викладаємо салат шарами: спочатку шинку, далі – яблука, потім – яйця, наступний шар – морква, і після неї – плавлені сирки. Кожен шар змащуємо майонезом і солимо на свій смак. Даємо салату трохи настоятися.
  5. З зовнішнього боку салат змащуємо майонезом і з соломки викладаємо "паркан" вище останнього шару салату на 2 см.
  6. Сир сулугуні розриваємо на тонкі волокна, зв’язуємо їх між собою та отриманою "ниточкою" обв’язуємо салат.
  7. Зверху викладаємо салатне листя, зверху – гриби та розрізані навпіл помідори чері. Зубочисткою ставимо на помідорах крапки майонезу, щоб вони були схожі на помідор, і подаємо на стіл.

А щоб салат довше зберігався, потрібно дотримуватись кількох правил. Так ви заощадите свій бюджет.