Соковита начинка та запах кориці: такий пиріг люблять усі норвежці

Читать на русском
Автор

Смачний і в гарячому, і холодному вигляді

Як би ми не любили шарлотку з яблуками, все одно хочеться різноманітності. Саме тому розповімо, як готують яблучні пироги у Норвегії.

Вся річ у тому, що норвежці додають у яблучний пиріг… горіхи та корицю. Повітряна та м’яка, з соковитою яблучною начинкою та неповторним ароматом кориці випічка за рецептом "Важно знать" сподобається всім. А діти будуть у захваті від хрусткої скоринки з горіховим смаком.

Як приготувати яблучний пиріг по-норвезьки

Інгредієнти:

  • 215 г вершкового масла;
  • 170 г цукру + 2 ст. л. для посипання;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • 2 курячі яйця;
  • 2 ч. л. розпушувача для тесту;
  • 3–4 яблука;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • 30 г волоських горіхів;
  • цукрова пудра до смаку.

Спосіб приготування:

  1. У миску відправляємо 200 г вершкового масла кімнатної температури, збиваємо міксером до пишності зі 170 г цукру. Додаємо яйця і знову все збиваємо.
  2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і розпушувач, перемішуємо лопаткою, поки тісто не буде гладким. Якщо воно вийшло важким та щільним, розбавляємо тісто молоком.
  3. Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками та викладаємо в застелену пергаментом форму. Посипаємо їх корицею, викладаємо тісто та подрібнені горіхи. За бажанням посипаємо цукром і викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
  4. Пиріг відправляємо в духовку на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Даємо охолонути та за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Норвезький яблучний пиріг відмінно підійде до зігріваючого напою або ароматної кави. Пиріг виходить дуже смачним навіть у холодному вигляді.