Дешевий хек вийде смачніше за лосося: приготуйте його за цим рецептом

Читать на русском
Автор

Два в одному — і гарнір, і рибка

Хек – чудова страва для сімейної вечері. Його легко готувати, а на смак рибу можна переплутати навіть із лососем.

Саме так ми його з "Бабусиними рецептами" сьогодні й приготуємо. Ця страва вам сподобається за легкість приготування – адже запікатимемо ми хек разом із картоплею. Вам це значно скоротить час роботи, а близькі матимуть неймовірне задоволення.

Як запекти хек з картоплею у духовці

Інгредієнти:

  • риба хек – 2 шт.;
  • сіль — половина 1 ч. л.;
  • приправа для риби – 1 год.
  • сухий часник;
  • соняшникова олія;
  • цибуля – 600 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • харчова сода — 13 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершки – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Рибу чистимо від нутрощів, зябер і хребта, видаляємо плавці, хвіст і голову, ретельно промиваємо і нарізаємо на великі шматки. Викладаємо їх у форму для запікання. Солимо, додаємо приправи та сухий часник, змащуємо хек соняшниковою олією і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо чверть кільцями та обсмажуємо до м’якості на сковороді з соняшниковою олією. Додаємо трохи соди, змішуємо і гасимо ще хвилину. ¾ цибулі викладаємо на тарілку.
  3. Очищаємо картоплю, нарізаємо пластинами та викладаємо його на цибулю, що залишилася. Зверху викладаємо маринований хек і покриваємо його шапочкою цибулі.
  4. В окремій мисці збиваємо яйця з вершками та отриману суміш виливаємо на рибу з картоплею. Поверх риби викладаємо дерев’яні шпажки та змочений у воді пергамент і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах 30-35 хвилин.

Готову страву подаємо з незвичайним салатом. За таку вечерю близькі точно вас поцілують.