Відмінна заміна традиційного м’яса по-французьки
Одним із улюблених варіантів для ситної вечері є м’ясо по-французьки. А якщо приготувати по-французьки рибу?
Ця пікантна рибна запіканка з картоплею, овочево-вершковим соусом та сиром за рецептом Smachnonews відмінно підійде для вечері. Аромату такої страви позаздрять навіть сусіди, а смак не залишить нікого байдужим.
Як приготувати рибу по-французьки
Інгредієнти на 6 порцій:
- 150 г твердого сиру;
- 80 г олії;
- 1,5 кг картоплі;
- 800 г філе білої риби;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. майонезу 67%;
- 4 зубчики часнику;
- 0,5 чайної ложки перцю;
- 0,5 ч. л. паприки;
- 200 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 2 ст. л. олії;
- 2 лаврові листи;
- сіль до свого смаку;
- 1 ч. л. орегано;
- 200 мл вершків 10%;
- 30 г зелені.
Спосіб приготування:
- Філе риби нарізаємо, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з олією з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Майонез змішуємо з пропущеними через прес 2 зубчиками часнику, перцем та паприкою, змащуємо підготовлені шматочки риби.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо, відправляємо в розігріту сковороду з олією. Додаємо терту на великій тертці моркву та смажимо протягом 3-5 хвилин.
- Через зазначений час додаємо подрібнені 2 зубчики часнику, що залишилися, дрібно нашатковану зелень, вершки, сіль, перець, спеції. Все перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
- Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями шириною 5 міліметрів і варимо в окропі 3 хвилини.
- Сир натираємо на грубій тертці.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно розкладаємо картоплю, виливаємо половину соусу та рівняємо. Зверху викладаємо рибу, заливаємо соусом, що залишився і посипаємо тертим сиром.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. За 20 хвилин до кінця приготування накриваємо запіканку фольгою, щоб сирна скоринка не підгоріла.
Подаємо рибу по-французьки з улюбленим салатом. Вечеря вийде незабутньою.