Справжня східна казка: як приготувати вдома хитрі турецькі солодощі Рахат-лукум
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такі солодощі зовсім нескладно приготувати
Ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжечки з заварним тістом на основі йогурту. Тепер ділимось рецептом дуже смачних знаменитих турецьких солодощів рахат-лукум.
Готується цей десерт надзвичайно легко та просто. Як це зробити, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 600 г цукру
- 225 мл води
- ⅔ ч. л. лимонної кислоти
Крохмальна паста:
- 105 г кукурудзяного крохмалю
- 450 мл води
Начинка:
- 150 г горіхів (арахіс або кеш'ю)
- 4,5 ст. л. цукрової пудри
- 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- Підсмажуємо горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Для цукрового сиропу змішуємо цукор, воду та лимонну кислоту.
- Ставимо на вогонь і помішуємо до повного розчинення цукру. Доводимо до кипіння і варимо декілька хвилин.
- Перевіряємо готовність: у склянку з крижаною водою додаємо кілька крапель сиропу. Він має охолонути та сформуватися у тверду кульку.
- Готуємо крохмальну пасту. У великій посудині змішуємо крохмаль з водою. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи.
- Додаємо цукровий сироп до крохмальної пасти та перемішуємо до однорідної маси. Доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
- Додаємо горіхи до густої суміші. Перемішуємо та викладаємо у форму, застелену харчовою плівкою. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 10-12 годин.
- Змішуємо цукрову пудру та крохмаль у співвідношенні 1:1. Посипаємо робочу поверхню цією сумішшю.
- Виймаємо рахат-лукум з холодильника, розрізаємо на рівні шматочки та обвалюємо в суміші цукрової пудри та крохмалю. Смачний та ароматний рахат-лукум готовий
Замість арахісу або кеш'ю можна використовувати інші горіхи, які вам подобаються. Зберігається рахат-лукум до 2 тижнів в холодильнику в герметичному контейнері. Також ми розповідали, як приготувати смачний та красивий карамельний торт.