З цим рецептом ви перестанете смажити рибу: запечіть її із популярним овочем

Читать на русском
Автор

Завдяки цибулі риба виходить соковитою та ароматною

Любителі риби знають чимало рецептів приготування смачних страв із неї. Рибу тушкують з овочами, смажать, маринують та навіть їдять сирою.

Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант приготування рибки — на цибулевій подушці. Вона виходить соковитою та ароматною, інформують на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати рибу на цибулевій подушці

Інгредієнти:

  • тушки риби (хек, минтай) — 3 шт.;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • часниковий порошок – 1 ч. л.;
  • прованські трави – 1 ч. л.;
  • чорний перець – 0, 5 ч. л.;
  • копчена паприка – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • цибуля – 4 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Рибі відрізати голову, очистити від нутрощів, помити, просушити.
  2. Нарізати її невеликими шматочками, викласти у миску.
  3. Змішати сіль, сухий часник, перець, прованські трави та копчену паприку.
  4. Рибу натерти олією та спеціями, накрити харчовою плівкою та залишити на 30 хвилин маринуватися.
  5. Тим часом цибулю нарізати півкільцями, викласти у змащену олією форму для запікання.
  6. Зверху викласти рибу, залити зверху маринадом, що залишився.
  7. Запікати під змоченим пергаментом у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати її по-грецьки. Вона готується швидко і смакує з рисом або картопляним пюре.