М’ясо за цим рецептом настільки ніжне, що тане в роті: неймовірна свинина в карамельному соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт ідеальний саме для свинини
Ми розповідали, як приготувати гору соковитих котлет з курячої грудки. Тепер ділимось рецептом оригінального гуляшу зі свинини. М’ясо готується в карамельному соусі, тому на смак воно виходить дещо екзотичним, але дуже смачним.
Смак готової страви яскравий, м’ясо виходить ніжне за текстурою та просто тане у роті. Як її приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої вирізки
- 1 цибулина
- 550 мл гарячої води
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. суміші спецій: кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
- 2 кубики курячого або м'ясного бульйону
- 1 ст. л. меленого імбиру
- 150 г цукру (білого або коричневого)
Спосіб приготування:
- Нарізаємо свинину кубиками невеликого розміру. Для маринаду нагріваємо 50 мл води.
- Розчиняємо у воді 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.
- На невеликому вогні приготуємо карамель: розчинимо цукор в 500 мл води. Варимо, помішуючи, поки суміш не почне міняти колір.
- До готової карамелі додаємо бульйон і дуже ретельно розмішуємо. Слід добитись того, щоб карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.
- Коли карамель повністю розчиниться, додаємо нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо. Готуємо 25 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина за цей час повинна випаруватися, а шматочки м'яса повністю покритися карамельним соусом.
Поєднання спецій надає свинині азійських ноток, та й сама страва дуже насичена, тому на гарнір слід обирати щось нейтральне. Приміром, ми розповідали, як можна смачно зварити рис.