М’ясо за цим рецептом настільки ніжне, що тане в роті: неймовірна свинина в карамельному соусі

Читать на русском
Автор

Цей рецепт ідеальний саме для свинини

Ми розповідали, як приготувати гору соковитих котлет з курячої грудки. Тепер ділимось рецептом оригінального гуляшу зі свинини. М’ясо готується в карамельному соусі, тому на смак воно виходить дещо екзотичним, але дуже смачним.

Смак готової страви яскравий, м’ясо виходить ніжне за текстурою та просто тане у роті. Як її приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 550 мл гарячої води
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. суміші спецій: кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
  • 2 кубики курячого або м'ясного бульйону
  • 1 ст. л. меленого імбиру
  • 150 г цукру (білого або коричневого)

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо свинину кубиками невеликого розміру. Для маринаду нагріваємо 50 мл води.
  2. Розчиняємо у воді 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.
  3. На невеликому вогні приготуємо карамель: розчинимо цукор в 500 мл води. Варимо, помішуючи, поки суміш не почне міняти колір.
  4. До готової карамелі додаємо бульйон і дуже ретельно розмішуємо. Слід добитись того, щоб карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.
  5. Коли карамель повністю розчиниться, додаємо нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо. Готуємо 25 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина за цей час повинна випаруватися, а шматочки м'яса повністю покритися карамельним соусом.

Поєднання спецій надає свинині азійських ноток, та й сама страва дуже насичена, тому на гарнір слід обирати щось нейтральне. Приміром, ми розповідали, як можна смачно зварити рис.