Не тільки суп та пиріжки: рецепт приголомшливої української страви зі звичайного гороху

Читать на русском
Автор

Горохляники точно буде у вашому меню

Горох – це важливий інгредієнт не лише для смачної першої страви. З нього можна приготувати незвичайні горохляники.

Такі оладки з гороху були дуже популярними до 50-х років минулого століття, але згодом їх забули. Давайте разом зі Smak приготуємо смачну українську страву.

Як приготувати горохляники

Інгредієнти:

  • горох – 1 склянка;
  • вода – 2 склянки;
  • борошно пшеничне – 5 ст. л.;
  • кухонна сіль — 0.5 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
  • петрушка сушена – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • сухарі панірувальні — 5 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Горох промиваємо, заливаємо холодною проточною водою так, щоб вона покривала горох на 1 см. Залишаємо його на ніч. Потім знову промиваємо, знову заливаємо водою, ставимо на середній вогонь та доводимо до закипання. Помішуючи, варимо до готовності. Коли горох охолоне, пюруємо.
  2. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з 2 ст. л. соняшникової олії та додаємо в горохове пюре.
  3. В отриману масу відправляємо куряче яйце, пшеничне борошно, сушене петрушку, сіль, перець чорний мелений. Все добре перемішуємо та формуємо круглі горохляники. Обвалюємо в панірувальних сухарях.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Подаємо їх зі шкварками, товченим часником, рослинною олією, домашньою сметаною або йогуртовим соусом. Вам точно сподобається.