Не тільки суп та пиріжки: рецепт приголомшливої української страви зі звичайного гороху
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Горохляники точно буде у вашому меню
Горох – це важливий інгредієнт не лише для смачної першої страви. З нього можна приготувати незвичайні горохляники.
Такі оладки з гороху були дуже популярними до 50-х років минулого століття, але згодом їх забули. Давайте разом зі Smak приготуємо смачну українську страву.
Як приготувати горохляники
Інгредієнти:
- горох – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- борошно пшеничне – 5 ст. л.;
- кухонна сіль — 0.5 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
- петрушка сушена – 1 ч. л.;
- соняшникова олія – 100 мл;
- куряче яйце – 1 шт.;
- сухарі панірувальні — 5 ст. л.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Горох промиваємо, заливаємо холодною проточною водою так, щоб вона покривала горох на 1 см. Залишаємо його на ніч. Потім знову промиваємо, знову заливаємо водою, ставимо на середній вогонь та доводимо до закипання. Помішуючи, варимо до готовності. Коли горох охолоне, пюруємо.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з 2 ст. л. соняшникової олії та додаємо в горохове пюре.
- В отриману масу відправляємо куряче яйце, пшеничне борошно, сушене петрушку, сіль, перець чорний мелений. Все добре перемішуємо та формуємо круглі горохляники. Обвалюємо в панірувальних сухарях.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Подаємо їх зі шкварками, товченим часником, рослинною олією, домашньою сметаною або йогуртовим соусом. Вам точно сподобається.