Легендарний святковий пляцок "Вишиванка": торт, заради якого не треба пріти на кухні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей десерт фантастично смачний, а ще його дуже легко приготувати
Ми розповідали, як приготувати дуже смачний сметанний торт. Тепер ділимось рецептом смачного святкового пляцка "Вишиванка".
Цей торт готують в Україні настільки давно, що його можна назвати легендарним. Здавна крем для нього готували з процідженої сметани, змішаної з цукром. На порталі "Файні рецепти" поділились цікавою варіацією цього десерту — з вершковим маслом замість сметани та згущеним молоком.
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна
- 125 мл сметани
- 2 яйця
- 1 столова ложка цукру
- 250 г смальцю
- 3 столові ложки какао
- 1 чайна ложка амонію харчового
- 400 г повидла
- родзинки
- волоські горіхи
- 300 г вершкового масла
- 1 банка вареного згущеного молока
Спосіб приготування:
- Просіюємо борошно в глибоку миску. До нього додаємо цукор, сметану, яйця, смалець, амоній. Замішуємо тісто.
- Ділимо його на 2 частини. До однієї з них додаємо какао.
- Кожну частину тіста (світлу й темну) ділимо ще навпіл. Відправляємо тісто темного кольору в морозилку на 30 хвилин для охолодження.
- Розкочуємо одну порцію світлого тіста та викладаємо у форму для випікання. Змащуємо тісто повидлом, викладаємо промиті родзинки, подрібнені волоські горіхи.
- Зверху на грубій тертці натираємо порцію темного охолодженого тіста. Робимо два таких коржі.
- Випікаємо коржі в духовці при температурі 180°C протягом 20-30 хвилин. Для крему ретельно перемішуємо масло з заздалегідь вареним згущеним молоком.
- Після охолодження змащуємо коржі кремом та формуємо торт. Відправляємо солодощі на ніч у холодильник.
Зранку тортик буде неймовірно смачним та просоченим. Також ми ділились рецептом дуже смачного яблучного печива.