Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт крилець у соусі барбекю

Читать на русском
Автор

Ми підкажемо, як приготувати смачні крильця.

Запечені крильця в соусі барбекю – це не просто закуска, це справжня феєрія смаку, яка здатна зачарувати будь-кого. Приготувати цю страву не складно, але є декілька секретів, які допоможуть вам зробити її ідеальною.

Спробуйте зробити крильця за цим рецептом і ви не пошкодуєте. Про це пише Уніан.

Секрети приготування крилець барбекю:

1. Вибір крилець:

  • Для запікання найкраще використовувати свіжі або охолоджені курячі крильця.
  • Крильця повинні бути цілими, без пошкоджень.

2. Маринад:

  • Маринад для крилець може бути на основі кетчупу, майонезу, соєвого соусу, меду або томатного соусу.
  • До маринаду можна додати часник, цибулю, імбир, перець чилі, спеції та трави.
  • Крильця в маринаді рекомендується залишати на кілька годин, а краще на ніч.

3. Запікання:

  • Крильця можна запікати в духовці або на грилі.
  • Запікати крильця потрібно при температурі 180-200 градусів протягом 30-40 хвилин.
  • Під час запікання крильця рекомендується поливати маринадом або соусом барбекю.

4. Соус барбекю:

  • Соус барбекю можна купити в магазині або приготувати самостійно.
  • До складу соусу барбекю зазвичай входять кетчуп, томатний соус, мед, оцет, меласа, цибуля, часник, спеції та трави.

5. Подача:

  • Крильця барбекю можна подавати з різними гарнірами, такими як картопля фрі, овочевий салат або рис.
  • До крилець можна також подати свіжі овочі, зелень та соуси.

Рецепти крилець барбекю:

1. Крильця в медово-соєвому соусі:

  • Інгредієнти: 1 кг курячих крилець, 2 ст. л. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 2 ст. л. меду, 1 ст. л. гірчиці в зернах, ½ ч. л. пластівців чилі.
  • Приготування: Змішайте соєвий соус, мед, гірчицю, часник та пластівці чилі. Замаринуйте крильця в соусі на 2-3 години. Запікайте крильця в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин, періодично поливаючи маринадом.

2. Крильця в томатному соусі:

  • Інгредієнти: 1 кг курячих крилець, 400 г томатного соусу, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. орегано, 1 ч. л. паприки.
  • Приготування: Змішайте томатний соус, подрібнену цибулю, часник, цукор, оцет, орегано та паприку. Замаринуйте крильця в соусі на 2-3 години. Запікайте крильця в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин, періодично поливаючи маринадом.

3. Крильця на грилі:

  • Інгредієнти: 1 кг курячих крилець, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. орегано, 1 ч. л. паприки.
  • Приготування: Змішайте оливкову олію, соєвий соус, мед, лимонний сік, орегано та паприку. Замаринуйте крильця в соусі на 2-3 години. Запікайте крильця на грилі протягом 20-25 хвилин, періодично поливаючи маринадом.

Раніше ми писали, як приготувати ідеальну смажену картоплю. Також, ми публікували рецепт ситної вечері на всю сім’ю з картоплі та жмені фаршу.