Виходить, як у дорогому ресторані: незрівнянний мигдальний пиріг за 30 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Апетитно, швидко, просто
Існує чимало рецептів швидкої випічки, яка рятує, коли хочеться чогось смачного до чаю або можуть прийти гості. У таких випадках можна спекти пиріг з яблуками або звернути увагу на випічку зі смачною заливкою та мигдальними пелюстками.
Готувати такий пиріг нескладно, а на смак він виходить просто незрівнянним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Готуємо вдома".
Як приготувати пиріг з мигдальними пелюстками
Інгредієнти:
Бісквіт
- яйце — 4 шт.
- манка — 50 г;
- цукор — 50 г;
- борошно — 100 г;
Заливання
- молоко — 250 мл;
- цукор — 50 г;
- щіпка ваніліну;
Крем
- молоко — 600 мл;
- яйце — 2 шт.;
- цукор — 70 г;
- крохмаль кукурудзяний — 30 г;
- щіпка ваніліну;
- мигдальні пелюстки — 70 г;
Спосіб приготування:
- Збити яйця з цукром до густої піни.
- До збитої маси додати манну крупу і просіяне борошно, акуратно перемішати лопаткою до однорідності.
- Вилити тісто у форму, змащену олією, розподілити по всій формі.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
- Тим часом приготувати заливку. Для цього в тепле молоко висипати цукор та ванілін, перемішати та відставити убік.
- Для крему в каструлю вбити яйця, висипати цукор, крохмаль і ванілін, перемішати до однорідності.
- Влити трохи молока, перемішати до однорідного стану, долити молоко, що залишилося, поставити каструлю на плиту.
- Варити крем, постійно помішуючи, до загустіння, готовий крем прибрати з плити.
- У готовому коржі зробити шпажкою багато отворів та залити заливкою. Коли заливка вбереться, вилити гарячий крем на пиріг і розподілити його по всій випічці.
- Присипати пиріг мигдальними пелюстками, дати пирогу охолонути та нарізати на шматочки.
Готовий пиріг подаємо з найсмачнішим чаєм і насолоджуємось. Близькі вас поцілують за таке чаювання.