Для такого печива навіть духовка не знадобиться: так швидко, що можна готувати двічі на день
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вийде в сто разів смачніше магазинного
Без домашнього ароматного печива не обійдеться жодне сімейне чаювання. А що робити, якщо не хочеться чи нема сил вмикати духовку?
У такому випадку можна швидко і без додаткових труднощів приготувати його на сковороді. Без такого хрумкого печива не обійдуться жодні домашні посиденьки. Приготуйте десерт за рецептом Shuba для своєї родини – і він стане хітом на столі.
Як приготувати печиво на сковороді
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне – 350 г;
- сметана – 50 г;
- цукор – 70 г;
- яйце куряче, жовток – 1 шт.;
- розпушувач – 10 г;
- цукор ванільний – 10 г;
- олія соняшникова – 50 г;
- цукрова пудра – 30 г
Спосіб приготування:
- Яєчний жовток відокремлюємо від білка і перетираємо із цукром та сметаною до розчинення цукру. Вливаємо соняшникову олію і добре перемішуємо.
- В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем та ванільним цукром та замішуємо еластичне тісто.
- Робимо з тіста ковбаску і нарізаємо її шматочками шириною 1 см. З кожного шматочка скочуємо кульки та приплескуємо таким чином, щоб вийшли коржики.
- Розігріваємо сковороду, викладаємо коржики та смажимо на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
А якщо хочете здивувати близьких – приготуйте печиво з картопляного пюре. Вам точно сподобається!