Близькі від такого шашлику очманіють: весь секрет у маринаді

Читать на русском
Автор

М'ясо виходить смачним та соковитим

Разом з весною настав і сезон шашликів — відпочивальники все частіше виїжджають на природу, щоб посмажити м'ясо з овочами та морально відновитися. Для його маринування дехто використовує класичні рецепти, тоді як інші люблять експериментувати.

Так, свинину чи курятину можна замаринувати навіть у чаї, або ж звернути увагу на маринад, який ми пропонуємо сьогодні. Завдяки йому, курочка виходить соковитою і її можна приготувати навіть в духовці, інформують на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".

Як приготувати шашлик з ананасами

Інгредієнти:

  • куряче філе – 3 шт.;
  • соєвий соус – 120 мл;
  • сметана – 80-90 г;
  • копчена паприка – 2 ч. л.;
  • перець чорний – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • ананаси – 1 банка;
  • вода

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, прибрати все зайве, нарізати великими шматочками.
  2. Змішати соєвий соус, сметану, копчену паприку, чорний мелений перець і за смаком сіль.
  3. Замаринувати м'ясо у суміші.
  4. Накрити харчовою плівкою і залишити, як мінімум, на пару годин або на ніч.
  5. Якщо ви готуватимете м'ясо на відкритому вогні, можна взяти свіжий ананас або консервований великими кубиками.
  6. Куряче філе і ананаси нанизати по черзі на шпажки.
  7. Запекти на вогні до готовності, періодично поливаючи ананасовим соком.

А якщо ви любитель незвичайних маринадів рекомендуємо також приготувати шашлик у кавовому маринаді за рецептом "Телеграфа". У такого м'яса витончений аромат та неперевершений смак.