Краще, ніж в Макдональдс: рецепт курячих нагетсів в духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Якщо ви хочете потішити дітей неординарною подачею курки, пропонуємо зробити нагетси.
Курячі нагетси — це страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Їх можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром, наприклад, з картоплею фрі або салатом.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом курячих нагетсів у духовці, які стануть справжньою окрасою вашого столу. Ці нагетси виходять хрусткими зовні та ніжними всередині, а завдяки маринаду з ароматних спецій вони мають неймовірний смак.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 2 яйця
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г тертого сиру (за бажанням)
- 2 ст. л. сметани
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. паприки
- 1/2 ч. л. часникового порошку
- 1/4 ч. л. цибулевого порошку
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками однакового розміру.
- У мисці змішайте сметану, оливкову олію, паприку, часниковий порошок, цибулевий порошок, сіль та перець. Додайте до маринаду курячі шматочки і добре перемішайте, щоб вони повністю покрилися ним.
- Залиште курку маринуватися в холодильнику протягом 30 хвилин.
- Збийте яйця виделкою.
- У дві окремі миски насипте панірувальні сухарі та тертий сир (за бажанням).
- Вмочіть кожен шматочок курки в яйці, потім обваляйте в панірувальних сухарях, а потім знову в яйці і знову в сухарях.
- Викладіть нагетси на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.
Поради:
- Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду інші спеції, такі як орегано, розмарин або базилік.
- Щоб нагетси були більш хрусткими, можна подвійно запанірувати їх у панірувальних сухарях.
- Замість панірувальних сухарів можна використовувати подрібнені в блендері кукурудзяні пластівці або крекери.
- Подавайте нагетси гарячими з улюбленим соусом, наприклад, з кетчупом, майонезом або гірчицею.
Якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати запечену буженину за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт соковитої курки нашвидкоруч.