Можна приготувати на Великдень: корисний шоколадний сирник з бананом

Читать на русском
Автор

Такий сирник сподобається близьким

Кисломолочний сир є базовим продуктом у кошику чи не кожної господині. Його можна їсти як самостійну страву, особливо на сніданок, коли часу обмаль.

Чудовою ідеєю також буде спекти запіканку, посмажити сирники чи зробити солону намазку на бутерброди. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного та корисного сирника, який готується на раз-два, інформують на Instagram-сторінці "dementorini".

Як приготувати сирник з бананом та какао

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • какао – 30 г;
  • банани – 500-516 г;
  • цукор — за смаком;
  • ванілін або ароматизатор — за бажанням;

Спосіб приготування:

  1. Відтиснути зайву вологу із сиру, поклавши його під прес.
  2. Додати 300 г бананів, цукор та какао, збити блендером.
  3. Додати яйця та збити знову.
  4. Порізати кубиками ще 200 г бананів, перемішати їх із сумішшю.
  5. Пергамент для випічки змочити, застелити ним форму.
  6. Викласти тісто у форму, розрівняти.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 35 хвилин.
  8. За бажанням присипати кокосовою стружкою та ще помістити в духовку на 7 хвилин за температури 250 градусів.
  9. Залишити до повного охолодження на ніч.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.