Варення з персиків: сонячне літо у кожній баночці

Читать на русском
Автор
Цей джем виходить дуже ароматним та смачним (зображення створено за допомогою ШІ) Цей джем виходить дуже ароматним та смачним (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 21 червня 2024, 10:51

Якщо ви любите персики, пропонуємо зробити з них варення, щоб мати змогу насолоджуватись ними навіть взимку.

Літо щедро дарує нам свої щедрі дари — соковиті персики, наповнені теплом сонця та ароматом літнього вітру. Саме час подбати про те, щоб зберегти цю чудову ягоду на зиму, щоб у холодні дні насолодитися її неймовірним смаком.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати персикове варення, яке стане чудовою начинкою для пирогів, вареників, млинців або просто смачним десертом.

Цей рецепт простий у приготуванні, не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків
  • 500 г цукру
  • 100 мл води
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

  1. Персики переберіть, видаліть плодоніжки.
  2. Наріжте персики на шматочки.
  3. У каструлю з водою додайте цукор і доведіть до кипіння.
  4. Додайте персики і варіть протягом 15-20 хвилин, періодично знімаючи піну.
  5. Додайте лимонну кислоту і варіть ще 2-3 хвилини.
  6. Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках.
  7. Закатайте банки кришками.
  8. Переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.