30 хвилин і готово: рецепт варення з агрусу

Читать на русском
Автор
Це варення виходить дуже смачним та ароматним (зображення створено за допомогою ШІ) Це варення виходить дуже смачним та ароматним (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 27 червня 2024, 09:13

Це варення стане чудовим доповненням до чаю.

Літо щедро дарує нам свої щедроти: стиглі ягоди, запашні трави, лагідне сонце. Саме час зберегти тепло літніх днів у солодких заготовках, які зігріють душу в холодні зимові вечори.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом варення з агрусу – простого, але неймовірно смачного, яке стане окрасою будь-якого чаювання.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 800 г
  • Вода – 200 мл
  • М'ята – 2-3 гілочки (за бажанням)
  • Ваніль – 1 стручок (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуємо агрус. Ягоди агрусу ретельно промиємо, видалимо плодоніжки. За бажанням, можна очистити агрус від шкірки.
  2. Варимо сироп. У каструлю наллємо воду, додамо цукор і доведемо до кипіння. Постійно помішуючи, варимо сироп протягом 5 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Додаємо агрус. У киплячий сироп викладемо агрус і м'яко перемішаємо. Додамо ваніль (за бажанням).
  4. Варимо варення. Варимо варення на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, періодично знімаючи піну.
  5. Розливаємо варення. Готове варення знімемо з вогню, розіллємо у стерилізовані банки та закриємо кришками.
  6. Зберігаємо варення. Варення з агрусу можна зберігати в прохолодному місці протягом року.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.