Ідеально до млинців та морозива: рецепт чорничного варення

Читать на русском
Автор
Це варення має чудовий смак та аромат (зображення створено за допомогою ШІ) Це варення має чудовий смак та аромат (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 04 липня 2024, 09:45

Приготування цього варення не займе у вас багато часу.

Чорниця – не лише смачна ягода, але й джерело вітамінів та мінералів. Її можна вживати свіжою, заморожувати, а також готувати з неї різноманітні десерти та заготовки.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування чорничного варення, яке стане чудовим доповненням до ваших сніданків, випічки та чаювання. Також, пропонуємо рецепт консервованих половинок персиків.

Інгредієнти:

  • 1 кг чорниці
  • 500 г цукру
  • 200 мл води
  • 1 ч. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Чорницю перебрати, видалити плодоніжки та ретельно вимити.
  2. У каструлю налити воду, додати цукор і довести до кипіння.
  3. Всипати чорницю в киплячий сироп, додати лимонний сік і знову довести до кипіння.
  4. Зменшити вогонь і варити варення протягом 15-20 хвилин, періодично знімаючи піну.
  5. Готове варення зняти з вогню та розлити по стерилізованих банках.
  6. Щільно закрутити кришки, перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.