Чому голубці назвали голубцями: відповідь вас точно здивує
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2901
Ділимося секретами, про які ви могли не чути
Хто ж відмовиться від порції ароматних, ніжних, соковитих голубців? Зазвичай ми їх готуємо з капустяного листя, начиненого фаршем з м’яса та рису.
А чи замислювалися ви, як з’явилася ця страва і чому вона так називається? Якщо ні, то разом із "Главредом" розповімо про походження голубців
Де вперше з’явилися голубці
Схожі страви з капусти з м’ясною начинкою зустрічаються у кухнях різних культур. Вони мають різні назви, тому про походження голубців говорити дуже складно.
Голубці могли виникнути незалежно у різних культурах під впливом доступних інгредієнтів та кулінарних традицій.
Схожі страви можна знайти у традиційних кухнях багатьох інших країн, таких як польські голубці (голабки), українські голубці, турецькі сарми, вірменські долми та інші.
Чому голубці назвали голубцями
Назва "голубці" має історичне походження. Пов’язана вона з формою та кольором цієї страви.
Вважається, що округла форма голубців схожа на голубину грудку. Після термічної обробки капустяне листя набуває світло-зеленого або блакитного відтінку і це також асоціюється з голубами. Ймовірно, ці візуальні характеристики і послужили основою назви страви "голубці".
До речі, існують також голубці з рисом та печерицями. Цією стравою можна поласувати і в пост.