Запам’ятайте ці методи: як врятувати пересолене сало
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 20426
Продукт можна без проблем врятувати
Ми розповідали, у чому слід замочити печінку перед приготуванням, щоб було смачно. Тепер розповідаємо, що робити, якщо під час засолювання сала ви переборщили із сіллю.
Досвідчені кулінари звикли купувати свіже сало, а потім — самостійно засолювати його в домашніх умовах. Але, скільки б у вас не було досвіду, ви все одно можете припуститися помилок у процесі засолювання. Найпоширеніша помилка — пересолити сало. Але це зовсім нескладно виправити. Як саме це зробити, розповіли на Pixelinform.
Продукт без проблем можна врятувати. Слід звернути увагу на два перевірені варіанти, які допоможуть впоратися з пересолом.
Сухий спосіб
Якщо ви використовували сухий метод засолення, прибрати зайву сіль буде зовсім просто. Потрібно спочатку надрізати шматки до шкірки, а потім — прибрати сіль і спеції ножем.
Часто відкоригувати солоність можна також шляхом прибирання шкірки. Так закуска точно буде менш солоною.
Розсільний спосіб
Якщо пересолення відбулось в процесі засолення сала у розсолі, це теж можна виправити. Продукт потрібно ретельно промити під холодною проточною водою.
Якщо така маніпуляція не допоможе, потрібно піти іншим шляхом. Сало слід покласти в миску і залити водою, додати трохи рису.
Через 4-6 годин в цьому "антимаринаді" заготовку потрібно дістати, висушити на паперових рушничках. Після цього можна загортати сало в плівку та відправляти в морозильну камеру.
Так що пересолене сало — зовсім не проблема. Також ми розповідали, яке м’ясо найкраще пасує до котлет.