Запам’ятайте ці методи: як врятувати пересолене сало

Читать на русском
Автор
20426
Це зовсім не проблема, якщо знати деякі трюки
Це зовсім не проблема, якщо знати деякі трюки. Фото jisty.com.ua

Продукт можна без проблем врятувати

Ми розповідали, у чому слід замочити печінку перед приготуванням, щоб було смачно. Тепер розповідаємо, що робити, якщо під час засолювання сала ви переборщили із сіллю.

Досвідчені кулінари звикли купувати свіже сало, а потім — самостійно засолювати його в домашніх умовах. Але, скільки б у вас не було досвіду, ви все одно можете припуститися помилок у процесі засолювання. Найпоширеніша помилка — пересолити сало. Але це зовсім нескладно виправити. Як саме це зробити, розповіли на Pixelinform.

Продукт без проблем можна врятувати. Слід звернути увагу на два перевірені варіанти, які допоможуть впоратися з пересолом.

Сухий спосіб

Якщо ви використовували сухий метод засолення, прибрати зайву сіль буде зовсім просто. Потрібно спочатку надрізати шматки до шкірки, а потім — прибрати сіль і спеції ножем.

Часто відкоригувати солоність можна також шляхом прибирання шкірки. Так закуска точно буде менш солоною.

Розсільний спосіб

Якщо пересолення відбулось в процесі засолення сала у розсолі, це теж можна виправити. Продукт потрібно ретельно промити під холодною проточною водою.

Якщо така маніпуляція не допоможе, потрібно піти іншим шляхом. Сало слід покласти в миску і залити водою, додати трохи рису.

Через 4-6 годин в цьому "антимаринаді" заготовку потрібно дістати, висушити на паперових рушничках. Після цього можна загортати сало в плівку та відправляти в морозильну камеру.

Так що пересолене сало — зовсім не проблема. Також ми розповідали, яке м’ясо найкраще пасує до котлет.