Просто змішайте картоплю з борошном: це печиво близькі завжди братимуть із собою для ситного перекусу

Читать на русском
Автор

Перевага рецепту – з ним можна експериментувати

Якщо ви досі готуєте з картоплі лише звичайне пюре, то дуже дарма. З нього виходить неймовірне печиво.

Таким незвичайним рецептом ділиться Shuba. Це відмінний варіант для ситного перекушування у школі або на роботі, а також ідеальна закуска для дружньої вечірки. До того ж ви можете експериментувати з різноманітними спеціями та травами – наприклад, додати сушений кріп чи петрушку, оливки чи в’ялені помідори.

Як приготувати картопляне печиво

Інгредієнти на 10 порцій:

  • картопля – 350 г;
  • олія – 40 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль, чорний перець, суміш спецій універсальна – на свій смак;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо великими кубиками. Відварюємо їх протягом 20 хвилин після закипання, зливаємо воду, пюруємо та даємо охолонути.
  2. Додаємо в картопляне пюре сіль, перець та приправи на свій смак. Туди ж відправляємо олію, розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.
  3. Тісто, що вийшло, ділимо на кілька частин. Кожну розкочуємо і за допомогою форм вирізаємо печиво.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером, змащуємо олією і викладаємо печиво. За бажанням присипаємо насінням кунжуту, горіхами або маком і випікаємо в розігрітій на 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.

До речі, перекусити можна і незвичайною сирною намазкою. Спробуйте - і не пошкодуєте.