Просто змішайте картоплю з борошном: це печиво близькі завжди братимуть із собою для ситного перекусу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Перевага рецепту – з ним можна експериментувати
Якщо ви досі готуєте з картоплі лише звичайне пюре, то дуже дарма. З нього виходить неймовірне печиво.
Таким незвичайним рецептом ділиться Shuba. Це відмінний варіант для ситного перекушування у школі або на роботі, а також ідеальна закуска для дружньої вечірки. До того ж ви можете експериментувати з різноманітними спеціями та травами – наприклад, додати сушений кріп чи петрушку, оливки чи в’ялені помідори.
Як приготувати картопляне печиво
Інгредієнти на 10 порцій:
- картопля – 350 г;
- олія – 40 г;
- борошно — 100 г;
- сіль, чорний перець, суміш спецій універсальна – на свій смак;
- розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо великими кубиками. Відварюємо їх протягом 20 хвилин після закипання, зливаємо воду, пюруємо та даємо охолонути.
- Додаємо в картопляне пюре сіль, перець та приправи на свій смак. Туди ж відправляємо олію, розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.
- Тісто, що вийшло, ділимо на кілька частин. Кожну розкочуємо і за допомогою форм вирізаємо печиво.
- Деко застилаємо пергаментним папером, змащуємо олією і викладаємо печиво. За бажанням присипаємо насінням кунжуту, горіхами або маком і випікаємо в розігрітій на 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
До речі, перекусити можна і незвичайною сирною намазкою. Спробуйте - і не пошкодуєте.