Лайфхак для особливо закоханих: як врятувати страву, яку пересолили

Читать на русском
Автор
11177
Є чимало способів, які допоможуть впоратися із проблемою пересоленої страви
Є чимало способів, які допоможуть впоратися із проблемою пересоленої страви. Фото Meta.ua

Немає нічого непоправного

Ми розповідали про трюк, який допоможе приготувати смачну та густу підливу. Тепер ділимось порадами, які врятують у випадку, якщо ви пересолили їжу.

Кажуть, що їжу пересолюють закохані — мовляв, додаючи сіль, можна замріятись і покласти забагато. Звісно, з цією проблемою хоч раз стикався кожен, і не обов’язково в цей момент перебувати у власних мріях. Разом з Ukr.Media розповідаємо про кілька простих способів впоратися з проблемою.

Додати води

До пересоленого соусу або підливи можна додати трохи чистої води. Робити це потрібно поступово, по 2-4 столові ложки.

Доведіть страву вже з водою до кипіння та спробуйте. Якщо солі все ще багато, повторіть додавання води. Цей спосіб працює, якщо ви трохи пересолили страву. Занадто велика кількість води може зробити частування несмачним.

Трюк із картоплиною

Ця порада працює для супів та рагу. Крохмалисті овочі, такі як картопля, поглинають сіль.

Для застосування почистіть 1-2 картоплини і покладіть у пересолену страву. Готуйте ще 20 хвилин. Якщо картопля не передбачена рецептом, покладіть її цілою, а потім видаліть.

Промивання

Пересолені овочі, крупи, макарони можна промити під проточною водою. Залийте водою, доведіть до кипіння і дайте постояти 2 хвилини.

Після цього ще раз промийте. Вода вбере надлишки солі.

Кислинка

Виправити пересолену їжу можна, додавши кислоту: лимонний сік, винний оцет, інші кислі продукти. Кислота не прибере сіль, але замаскує її, додавши новий смак.

Наприклад, лимонний сік чудово пасує до риби, овочів, м'яса. Оцет можна в невеликих кількостях додавати до гарнірів, маринадів.

Вершки або вершкове масло

Вершковий компонент, доданий до їжі там, де його смак доречний, пом'якшить смак. Наприклад, можна додати вершки або вершкове масло до курки.

Трюк з рисом

Рис поглинає сіль. Покладіть рис у марлевий мішечок, проваріть з пересоленою стравою 10 хвилин, видаліть. Рис також можна використовувати у стравах з фаршем, таких як тефтелі та голубці.

Додати солодкого

Мед, цукор, морква допоможуть прибрати зайву сіль у супах і соусах. Додавайте солодкі інгредієнти поступово.

Також цукор-рафінад — гарний абсорбент. Покладіть 2-3 шматочки в ложку, опустіть у суп. Міняйте цукор, доки він не видалить зайву сіль.

Переробка

Пересолені продукти можна використати для приготування інших страв. М'ясо або рибу можна використовувати для начинки пирога. Пересолені овочі можна переробити у пюре.

Оберіть той метод, який підходить вам найбільше та користуйтесь. Також ми розповідали, що треба класти у борщ першим — капусту чи картоплю.