Ніхто не встоїть перед "Спокусою": цей салат з’їдять першим навіть на святковому столі

Читать на русском
Автор

Такий салат ще ніхто не куштував

Чи можливо уявити сімейний обід або святковий стіл без різних салатів? Навряд чи. Готується ця страва неймовірно легко: варто нарізати всі інгредієнти і можна вже їсти.

Напередодні Великодня кожен кулінар шукає рецепти різної випічки, ароматної буженини та салатів. "Телеграф" знайшов в одному зі старих журналів "Поліна" незвичайний салат "Спокуса". Звична шинка з твердим сиром "сусідять" з авокадо, апельсином та білим хлібом. Така пікантна страва не протримається на великодньому столі і кілька хвилин — її з’їдять одразу. Перевіримо?

Як приготувати салат "Спокуса"

Інгредієнти:

  • шинка — 150 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • апельсин — 1 шт.;
  • білий хліб для сухариків;
  • сіль, спеції, сметана — до свого смаку;
  • листя салату – для подачі.
Фото: Телеграф

Спосіб приготування:

  1. Невеликими шматочками нарізаємо шинку та сир.
  2. Чистимо авокадо, видаляємо з нього кісточку. М’якуш нарізаємо довільними кубиками.
  3. Хліб нарізаємо маленькими скибочками. Підсушуємо на сухій сковороді. Змішуємо усі підготовлені інгредієнти.
  4. На тарілку викладаємо листя салату, зверху викладаємо страву.
  5. В окремий посуд вичавлюємо з апельсина сік. Додаємо до нього сметану та дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо та заправляємо салат.

Подаємо страву з ароматною бужениною. Вийде чудово.