Постороніться, інші страви: таку молоду картоплю захочеться на сніданок, обід та вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеально: спека, зелень та молода картопля
Неможливо уявити нашу кухню без різноманітних страв із картоплі. Незабаром сезон молодих бульб і неможливо встояти, щоб не приготувати їх.
Традиційно молоду картоплю ми відварюємо, змащуємо вершковим маслом та посипаємо зеленим кропом. Проте сьогодні разом із Shuba пропонуємо його спекти разом із часником та розмарином. Подавати її можна з м’ясом, птицею, рибними стравами та салатами. Вийде ідеально.
Як приготувати картоплю з часником у духовці
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля молода — 1 кг;
- часник, зубчики — 6 шт.;
- розмарин, гілочка — 2 шт.;
- оливкова олія — 3 ст. л.;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Розмарин розтираємо у ступці або просто пальцями. Часник чистимо, дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес.
- Молоду картоплю ретельно миємо за допомогою щітки або чистої губки для миття посуду, видаляємо бруд і знімаємо тонку шкірку. Розрізаємо на 2 — 4 частини та викладаємо у велику глибоку миску.
- Картоплю солимо і додаємо олію, все добре перемішуємо. Додаємо часник, спеції та знову ретельно перемішуємо.
- Деко змащуємо маслом, викладаємо всю картоплю в один шар і за бажанням додаємо чорний мелений перець.
- Відправляємо все в попередньо розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо протягом 35 хвилин.
Подаємо картоплю з улюбленим салатом і насолоджуємось. Смачного.