"Лінивий" Наполеон: смачний десерт у склянці, який зникне вмить

Читать на русском
Автор

Такий тортик у склянці дуже легко приготувати

Ми розповідали, як спекти полуничний пиріг. Однак іноді навіть на такі прості рецепти випічки немає часу. В таких випадках на допомогу приходять "ліниві" десерти, просто як наступний.

Пропонуємо лінивий рецепт Наполеона, який можна легко приготувати прямо в склянці. Завдяки поєднанню пісочної крихти та ніжного заварного крему він виходить неймовірно смачним і тане в роті. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • 1 дрібка солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 120 г вершкового масла (холодного)

Для заварного крему:

  • 60 г цукру
  • 2 жовтки
  • 300 мл молока
  • 2 ст. л. борошна

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор. Додайте до суміші терте холодне вершкове масло і ретельно перемішайте руками, щоб отримати пісочну крихту.
  2. Викладіть крихту на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору, час від часу помішуючи. Це займе близько 8-10 хвилин. Зніміть крихту з вогню і дайте їй охолонути.
  3. У каструлі з антипригарним покриттям змішайте цукор, жовтки та молоко. Збийте вінчиком до однорідної маси.
  4. Додайте борошно і знову добре збийте, щоб не було грудок. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, до загустіння крему, приблизно 6-10 хвилин. Зніміть крем з вогню і дайте йому охолонути.
  5. У склянки викладіть по 2 столові ложки пісочної крихти. Потім додайте по 2 столові ложки заварного крему.
  6. Повторюйте шари, поки не заповните склянки. Поставте десерт у холодильник на годину, щоб крем застиг.

Перед подачею можна прикрасити десерт ягодами, фруктами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою. Також ми ділились рецептом смачних вареників з полуницею.