Найбільші помилки у приготуванні шашлику: з ними ви лише зіпсуєте м’ясо

Читати російською
Автор

Секрети смачного шашлику

Приготування шашлику — це не просто смаження м'яса на вогні. Це ціле мистецтво, яке потребує знань та досвіду. Ми розповідали, чому шашлик виходить "гумовим". Тепер поговоримо про помилки, які негативно впливають на смак та якість шашлику.

"Телеграф" розповідає про деякі з найпоширеніших помилок, яких слід уникати. Вони стосуються вугілля для смаження та маринаду.

Цибуля

Помилка — додавати в маринад цибулю, перемолоту блендером. Чим більше цибулі в маринаді, тим смачніше, однак не варто лінуватися і використовувати блендер — наріжте цибулю кільцями або півкільцями. Так вона збереже свою структуру та аромат, а також буде краще маринуватися. Посоліть її та ретельно перемніть руками, щоб пустила сік.

Майонез у маринаді

Помилка — додавати в маринад майонез. Цей соус холодний, він не підходить для маринування м'яса, адже "запечатує" його, не дозволяючи маринаду просочитись всередину. Використовуйте інші інгредієнти, такі як лимонний сік, оцет, спеції, трави, оливкова олія.

Дрова та вугілля

Помилка — використовувати хвойні дрова. Вони надають шашлику неприємний гіркуватий смак та запах. Використовуйте фруктові дрова або вугілля, наприклад, з яблуні, вишні, сливи.

Пам'ятайте про ці прості правила, і ви зможете приготувати по-справжньому смачний та соковитий шашлик. Також ми ділились вдалим рецептом маринаду для м’яса.