Варення, як шовк: простий рецепт консервації на зиму

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 серпня 2024, 20:07

Варення за цим рецептом виходить особливо смачне та ароматне

Ми розповідали, як із яблук приготувати апетитний пиріг на Яблучний Спас. Якщо ж після цього у вас ще достатньо яблук, пропонуємо приготувати варення за вдалим рецептом.

Завдяки спеціям цей джем виходить ароматним, густим, ніжним, наче шовковим за текстурою. За версією recipe52.com найкраще для нього підходять зелені яблука, адже вони містять більше пектину — природнього загусника.

Інгредієнти:

  • Зелені яблука — 1 кг
  • Цукор — 1,5-2 склянки (залежно від ваших уподобань)
  • Лимон — 1 шт.
  • Кориця — 1 паличка
  • Імбир (за бажанням)
  • Інші спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх на невеликі шматочки. Помістіть нарізані яблука в каструлю з водою і лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  2. Додайте в каструлю цукор, корицю та інші спеції. Варіть на середньому вогні 15 хвилин під кришкою.
  3. Якщо ви хочете отримати однорідне пюре, розімніть яблука товкачем. Якщо ж перебити його блендером, текстура буде ніжною та шовковистою.
  4. Варіть варення на повільному вогні ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Щоб перевірити готовність, капніть трохи варення на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, варення готове.
  5. Розкладіть гаряче варення по стерилізованих банках і закрутіть кришки. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою до повного охолодження.

Варення виходить дуже густим та апетитним. Також ми розповідали, як приготувати смачний яблучний торт.